(123) 456-7890 info@yourdomain.com

Wat te doen wanneer mijn lening wordt geweigerd?

Lening geweigerd

Stel dat u dringend geld nodig heeft en u een kredietaanvraag heeft ingediend bij de bank. Enige tijd later krijgt u echter van diezelfde bank te horen dat uw kredietaanvraag werd geweigerd. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Misschien is uw inkomen gewoon ontoereikend of misschien heeft u niet voldoende financiƫle waarborgen te geven, etc. Ook reeds lopende leningen kunnen een belangrijke rol spelen in een eventuele weigering van een nieuwe lening. Welke reden er ook voor is, feit blijft dat uw lening werd geweigerd. Wat nu?

Laat ons eerst nog even terugkeren op de reden waarom de door u aangevraagde lening werd geweigerd. Afhankelijk van de reden zijn er immers nog verschillende andere mogelijkheden om toch nog aan een krediet te geraken. Wanneer er bijvoorbeeld echter werd beslist om de lening niet toe te kennen omdat u de maandlasten van een extra krediet niet meer zou kunnen dragen moet u, uzelf gaan afvragen of het dan nog wel aan te raden is om toch via andere kanalen de lening alsnog te proberen te krijgen. Ligt het echter aan de waarborgen dan kunt u eventueel nog eens te raden gaan bij andere banken. De ene bank is bijvoorbeeld een stuk strenger dan de andere.

Wanneer er geen krediet werd toegekend omdat het door u aangevraagde bedrag bijvoorbeeld te laag is voor een standaard lening kunt u nog altijd een beroep doen op het zogenaamde mini krediet. Het mini krediet is een krediet dat u toelaat om een bedrag van maximum 500 euro te lenen. Dat bedrag dient wel inclusief de kosten binnen de termijn van 30 dagen terugbetaald te worden. Het is dus met andere woorden een goed krediet om een korte termijn mee te overbruggen, maar ook niet meer dan dat. Daarnaast brengt het mini krediet ook een groot minpunt met zich mee. Wie een dergelijk krediet wenst af te sluiten moet er namelijk rekening mee houden dat niet alleen het geleende bedrag binnen de 30 dagen terug dient betaald te worden, maar ook de kosten die er op worden aangerekend en die zijn niet van de poes. Bij een mini krediet moet u namelijk rekening houden met ongeveer 20 procent kosten wat overeenkomt met 20 euro op een lening van 100 euro, maar 100 euro op een lening van 500 euro.

Wanneer een lening wordt geweigerd doet u er soms beter aan om er gewoon genoegen mee te nemen en eventueel te werken aan een stabielere financiƫle situatie. Een lening toch nog proberen af te sluiten terwijl u weet dat u er door in de problemen kan komen is immers geen goed idee.