(123) 456-7890 info@yourdomain.com

hoeveel kan ik lenen

Hoeveel kan ik lenen?

U heeft dringend wat extra geld nodig en wat is er dan eenvoudiger dan gewoon dat geld te gaan lenen? Natuurlijk komt er veel meer bij kijken dan gewoon een briefje sturen naar de bank dat u een lening wil. In eerste instantie zult u voor uzelf moeten uitmaken hoeveel u nodig heeft en hoeveel u ook effectief kan gaan lenen. Het is namelijk niet omdat u snel 10.000 euro nodig heeft dat de bank u een lening voor een dergelijk bedrag ook automatisch zal toekennen, maar hoe kunt u nu weten hoeveel u kunt lenen? Natuurlijk dient u voor een exacte berekening bij een financiƫle instelling te zijn, maar we kunnen u wel vertellen welke factoren een invloed zullen hebben op het bedrag dat u kunt lenen.

Allereerst is er natuurlijk uw inkomen. Bij iedere lening die wordt aangevraagd wordt eerst gekeken naar het inkomen van de aanvrager van het krediet. Naast uw inkomen zal er ook worden gekeken naar eventuele reeds lopende kredieten. Ook deze zullen immers mee bepalen of de bank het nog aan te raden vindt om u met nog een extra afbetaling op te zadelen of niet. Als laatste kan er ook gekeken worden naar eventuele extra waarborgen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een portefeuille met effecten. Wanneer u daarover beschikt kunt u namelijk een effectenkrediet overwegen. U geeft dan uw effecten in onderpand bij de bank en krijgt voor de waarde er van een bepaald krediet toegekend.

Bovenstaande factoren zijn allesbepalend wanneer u een krediet wenst aan te vragen. Toch doet u er goed aan om ook zelf nog even verder te kijken dan uw neus lang is. Heel wat mensen sluiten bijvoorbeeld een lening af voor iets wat ze niet perse nodig hebben. Op het eerste zicht is dat niet zo erg, maar aan elke lening zijn kosten verbonden, hoe mooi de kredietverstrekker het u ook voorstelt, een lening zonder kosten bestaat niet. Denk dus goed na of u de lening welke u wenst af te sluiten wel echt nodig heeft en hou eveneens in uw achterhoofd dat reeds lopende leningen altijd mee in overweging worden genomen wanneer het gaat om het toekennen van een nieuwe lening.