(123) 456-7890 info@yourdomain.com

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet

Wanneer u op zoek bent naar een krediet wil dat niet per definitie zeggen dat u genoegen neemt met een standaard krediet. Misschien heeft u wel helemaal geen nood aan een vaste looptijd, een hoge rente die u maandelijks dient te betalen, etc. Neen, misschien bent u gewoon op zoek naar een flexibel krediet waarbij u niet meteen met hoge boetes opgezadeld wordt wanneer u toch eens zou willen afwijken van de standaard voorwaarden die aan het krediet in kwestie werden gekoppeld. Maar bestaat zo’n krediet eigenlijk wel? Zeker en vast! We laten u graag kennismaken met het doorlopend krediet, één van de flexibelste kredieten op de markt.

Een doorlopend krediet is een krediet dat zoals u al kan vermoeden afwijkt van de standaard voorwaarden die meestal aan een krediet zijn verbonden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld wel een looptijd, maar betreft het een theoretische looptijd. Dit wil zeggen dat het mogelijk is om de looptijd te veranderen. Wanneer u met andere woorden tijdens het krediet nood heeft aan een verlenging van de looptijd is dat nog steeds mogelijk. Bij een standaard krediet kan er niet van de looptijd worden afgeweken.

Verder is het bij een doorlopend krediet eveneens mogelijk om meer af te lossen dan in de voorwaarden beschreven staat en kunt u eveneens een reeds afbetaalde som terug opvragen. Deze mogelijkheid heeft u natuurlijk eveneens bij andere kredieten, maar daar worden u vaak hoge boetes aangerekend. Bij een doorlopend krediet is dat niet het geval. Een klein nadeel aan een doorlopend krediet is misschien wel de vrij hoge rente. De flexibiliteit van het krediet zorgt er voor dat de rente aanzienlijk hoger ligt dan bij een hypothecaire lening, maar eveneens dan bij een persoonlijk krediet.

De rente op een doorlopend krediet wordt wel berekend aan de hand van het nog openstaande bedrag. Dit wil zeggen, hoe meer u aflost van het geleende bedrag, hoe minder kosten u dient te betalen. Blijft u gedurende de looptijd van het krediet tegen de limieten aanleunen, dan zult u na afloop behoorlijk schrikken van het bedrag dat u als intrest heeft moeten betalen.